Jongeren

Welkom op mijn website. Goed dat je de stap hebt gezet om hulp te zoeken. Je hebt misschien de andere pagina’s van deze website ook al bekeken en inmiddels een indruk van wie ik ben en wat ik doe. Ik heb jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt en jongeren hebben gewoon een speciaal plekje in mijn hart. Ik vind dat jongeren in een boeiende fase van hun leven zitten. Vandaar dat ik ook zeker voor jou iets zou willen betekenen.

Identiteit
Het is niet voor iedereen even makkelijk om in deze maatschappij op te groeien. Misschien lijkt het aan de buitenkant dat het je aardig lukt, maar van binnen voel je je onzeker. Je weet niet zo goed wie je bent of wie je wilt of zelfs mag zijn. Je hebt veel (levens)vragen. Veel jongeren, zowel degenen met een ‘grote mond’ als de wat ‘stillere’ in de klas zijn op zoek naar hun identiteit. Dat hoort bij deze leeftijd. Het is goed om daarover met iemand te praten. Het helpt je om te ontdekken wie je bent, waar je voor staat en dat je er mag zijn.

Problemen
Sommige jongeren hebben het thuis (ook) niet makkelijk. Misschien zijn je ouders nooit thuis, er is vaak ruzie tussen je ouders of tussen je ouders en jou of één van je broertjes of zusjes. Het kan zijn dat je ouders niet goed voor je zorgen, omdat ze zelf problemen hebben, die hun aandacht vragen. Je voelt je eenzaam, je hebt geen vrienden met wie je kunt praten. Blijf niet alleen rondlopen met alle gedachten die in een kringetje draaien. Ik kan je zelf helpen of je helpen de juiste hulp te zoeken.

Jij mag zijn zoals je bent
om te worden wie je bent,
maar nog niet kunt zijn;
en je mag het worden
op jouw manier
en in jouw tijd.
(Anna Terruwe)

Wat kan een counselor betekenen?
Als counselor richt ik me ook op jongvolwassenen (15 – 25 jaar) met allerlei problemen. Ik kan je helpen te leren kijken naar je kwaliteiten en je mogelijkheden. Je zal zien dat je jezelf beter gaat begrijpen, je leven in eigen hand kunt nemen en doelen kunt stellen voor de toekomst. Je werkt daarmee aan het vergroten van je zelfvertrouwen, zodat je op een goede manier voor jezelf kunt opkomen. Zo krijg je weer vertrouwen in de toekomst. Ik leer je omgaan met je emoties en help je antwoorden te vinden op jouw vragen.

Herkenbare vragen/ problemen:

  • je zit niet lekker in je vel
  • je voelt je niet veilig thuis
  • je hebt vaak ruzie met je ouders en/ of het gevoel dat ze je niet begrijpen
  • je hebt problemen met studie of werk
  • je voelt je bang, down of verdrietig
  • je voelt je onzeker
  • je hebt last van faalangst
  • je weet niet hoe je grip op je eigen leven kunt nemen
  • je weet niet hoe je vrienden kunt maken.