Christelijke mindfulness

Rust vinden in God: training Mindfulness op christelijke basis
Herken je het gevoel dat je vaak loopt te stressen en te hollen? En heb je daardoor de beleving dat je misschien wel vluchtig leeft? Of voel je je voor van alles en nog wat verantwoordelijk en heb je vaak het gevoel dat er nóg wel iets moet? Ervaar je soms dat onder dit alles ten diepste misschien wel het woordje ‘bezorgd’ of ‘bang’ zit? Heb je het gevoel alles onder controle te moeten hebben? Zit je vooral in je hoofd of doe je zoveel mogelijk op de automatische piloot? Misschien heb je het gevoel dat je wórdt geleefd i.p.v. dat je lééft vanuit de rust, zoals God je die wil geven?

Wat is Mindfulness
Mindfulness is aandacht hebben voor wat er hier en nu is; open, mild, vriendelijk voor jezelf en niet-oordelend, het helpt je om bewust aanwezig te zijn bij wat er nu is, zonder dat je er automatisch op reageert, zonder dat je verzandt in piekergedachten over verleden of toekomst. Mindfulness leert je om te gaan met de onvermijdelijke druk en uitdagingen van het leven, zonder jezelf erin te verliezen. Aanwezig zijn in het huidige moment als een krachtig middel om vanuit rust en helderheid te handelen en bewuste(re) keuzes te maken.

Op christelijke basis
De training mindfulness op christelijke basis is een mindfulness training op Bijbels verantwoorde wijze, omdat aanwezig in het huidige moment alleen krachtig is als je bewust leeft vanuit het besef dat je in Christus bent. Alleen dan ervaar je werkelijk rust en kun je leven vanuit de vruchten van de Geest. In deze training zoeken we daarom in de mindfulness-oefeningen de verbinding met God.

Voor wie?
Deze training mindfulness op christelijke basis is bedoeld voor christenen die te maken hebben met spanning en stress. Of voor wie het lastig is om te dealen met angst, pijn en somberheid. Voor wie zich door de jachtigheid, onrust en prestatiedruk van onze samenleving niet (langer) wil laten meeslepen. Maar ook voor christenen die met meer rust, bewuste aandacht en betrokkenheid vanuit een innerlijke balans meer open in het leven willen staan. Meer aanwezig bij jezelf en in verbinding met de ander en met God.

Wat mag je verwachten van deze training mindfulness?
In deze training leer je om:
– Je adem te gebruiken om je te ontspannen en je te verbinden met je gevoel.
– Je bewust te worden van patronen in je denken en je gevoelens en hoe deze bepalend zijn voor hoe je in het leven staat. En vanuit deze bewustwording de kans om andere keuzes te maken.
– Je gedachten en gevoelens te aanvaarden zonder je er door te laten meeslepen.
– Met meer mildheid en zonder oordeel naar jezelf en je omgeving te kijken.
– Meer in het moment te zijn en te ervaren wat er is: jij zelf (je lijf, je adem, je gedachten en je gevoelens). Meer uit je hoofd en meer in je gevoel. Van dóen naar zíjn.
– Meer innerlijke balans te vinden en daarmee meer rust, energie, zelfvertrouwen en meer kunnen genieten van kleine dingen in het leven.
– In de stilte te kunnen zijn/ blijven en luisteren naar wat God je wil zeggen of geven. En van daaruit meer rust vinden in Hem.
– Met meer liefde en in verbinding met jezelf, je omgeving en God je leven te léven.
Om bovenstaande te bereiken komen in deze training de volgende thema’s aan de orde: Stevig gegrond zijn in Hem; Omgaan met grenzen; Omgaan met emoties; Waar of naar wie gaat je aandacht uit?; Welk deel in jou zit er aan het stuur?; Interactie met jezelf en anderen.

Praktische informatie
Trainingsdagen: woensdagochtend: 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december
Tijdstip: 10:00 – 11:30
Groepsgrootte: 4 – 6 deelnemers
Kosten: €250

In januari start een nieuwe training mindfulness op christelijke basis. Heb je belangstelling voor deze training laat het even weten, zodat ik kan kijken of ik aan kan sluiten op een voor jou geschikt dagdeel.

Ook een individueel programma (of met je partner)  is mogelijk! Het voordeel is dat er dan meer ruimte is om aan te sluiten bij jouw persoonlijke ervaring en waardoor meer diepgang mogelijk is.
Duur per sessie: 1 uur
Kosten: €300

Je kunt je opgeven via het contactformulier onder het tabblad contact of door mij te bellen 06-20867406.